www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İŞ-KUR'DAN ÖĞRENCİLERE SEMİNER

İŞ-KUR

İş-Kur İnegöl Şubesine ataması yeni gerçekleştirilen İş ve Meslek Danışmanları, İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine ‘İşverenle nasıl görüşülür?' ve ‘İş arama teknikleri' konularında seminer verdi.

İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğü, yüksek tahsil gören öğrencileri iş hayatına hazırlıyor. Bu kapsamda dün İnegöl Meslek Yüksekokulu konferans salonunda İş-Kur İnegöl Şubesine ataması yeni gerçekleştirilen İş ve Meslek Danışmanları tarafından Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine ‘İşverenle nasıl görüşülür?’ ve ‘İş arama teknikleri’ konularında seminer verildi.

 Seminerin açılış konuşmasını yapan İş-Kur İnegöl Şubesi Müdürü Mehmet Haliloğlu, "Türkiye İş Kurumu olarak 2013 yılında yeni bir yapılanmaya gidildi. 4 bin adet İş ve Meslek Danışmanı atandı. Bu 4 bin adet İş ve Meslek Danışmanı’ndan da İnegöl`ümüze 14 kişi tayin edildi. Bu 14 İş ve Meslek Danışmanımız İnegöl`de ki tüm çalışan, portföyümüzde olan ve iş arayanlarla birebir görüşüyorlar ve kendilerine uygun işlere yönlendiriyorlar. Bugün ise, Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine iş hayatlarına atılırken işverenlerle nasıl görüşüleceği ve zorlukları nasıl atlatabileceklerine dair bir takım bilgiler verilecek. Tabi bu arkadaşlarımızdan kısmen işveren olarak da iş hayatlarına atılmaları söz konusudur. Bununla ilgili de bilgiler vermek üzere buraya geldik" dedi.

 Açıklamaların ardından İş ve Meslek Danışmanları Umut Ongun, Songül Günay ve Berna Tütüncü, öğrencilere mezun olduktan sonra iş hayatına atılırken yapılması gereken işlemleri anlattılar. İş-Kur’un varoluş sebebini öğrencilere anlatan danışmanlar, oturarak iş bulunmayacağını ancak iş arama yöntemlerini bilen kişilerin başarıyla iş bulabileceklerini söyledi. Danışmanlar tarafından öğrencilere, `Nasıl CV hazırlanır?`, `İşverenle nasıl görüşülür?` ve `İş arama teknikleri` konularıyla ilgili bilgiler verildi.

“SIKÇA YAPILAN HATALARI YAPMAYIN”

İş ve Meslek Danışmanı Umut Ongun, “Bir işe başvururken sıkça yapılan hataların sonucunda iş başvurusu kabul edilmez. İş başvurusuna giderken mutlaka yanınızda fotoğraf bulundurun. Formun dolduruluş şeklini önceden okuyun" ifadelerini kullandı. İş-Kur’un varoluş sebebini öğrencilere anlatan Ongun, oturarak iş bulunmayacağını ancak iş arama yöntemlerini bilen kişilerin başarıyla iş bulabileceklerini belirtti. Ongun, öğrencilere iş arama tekniklerini ve işyerinde uyulması gereken kuralları anlattı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19